Filmen met Smartphone of Tablet

Tegenwoordig heeft iedereen wel een smartphone tot zijn beschikking. Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met het maken van een  filmpje. Gewoon met je eigen smartphone of tablet. Wij verzorgen de statieven, grips & sliders voor de verschillende soorten telefoons en tablets. We hebben zelfs een kraan (jib) waarmee shots tot 4 meter hoogte gemaakt kunnen worden.

Script & Storyboard
Elke film begint met een idee (synopsis). De leerlingen werken dit idee uit in een script en storyboard. Vervolgens gaan zij aan de slag met de opnames op hun eigen smartphone. Er wordt in groepjes gewerkt en minimaal 1 smartphone per groep volstaat.

IMG_2074 Sequence 01.Still002 Sequence 01.Still001 
iPHONES, STATIEVEN, GRIPS & SLIDERS worden door ons verzorgd

iOS
Tijdens de workshop maken we bij voorkeur gebruik van een iPad of iPhone met daarop de app iMovie. iMovie is veelal gratis te verkrijgen in de App Store. Wij hebben zelf ook iPhones waar de leerlingen gebruik van kunnen maken. Leerlingen mogen uiteraard ook hun eigen iPhone gebruiken of een smartphone met een ander besturingssysteem.

Handout met uitleg van apps
De deelnemers ontvangen een handout met een stappenplan voor het realiseren van een filmproject met de verschillende (gratis) apps.

Splice intro-designer-lite-create-intros-for-imovie-131-l-124x124 Screen Shot 2012-07-04 at 4.44.56 PM mzl.ggndflqz.175x175-75 IMovie_Logo

Resultaat
Onderstaand filmpje is gemaakt tijdens één van onze workshops. Opdracht was om een subjectieve scene te maken waarin verschillende subjectieve shots als een over-the-shoulder shot, point-of-view en een vogelperspectief verwerkt zijn. Deze groep is daar goed in geslaagd.

Specificaties
leeftijd: vanaf 11 jaar
deelnemers aantal na schooltijd: maximaal 15 deelnemers
deelnemers aantal tijdens schooltijd: in overleg
ruimte: klaslokaal
benodigdheden: eigen smartphone of tablet
Prijzen *
1 workshop van 1,5 uur: € 180,- per workshop
2 aansluitende workshops van 1,5 uur: € 140,- per workshop
3 aansluitende workshops van 1,5 uur: € 120,- per workshop
 1 workshop van 2,5 uur:  € 260,- per workshop
 2 aansluitende workshops van 2,5 uur:  € 200,- per workshop
Optioneel
mogelijkheden: In overleg kunnen we de workshop verlengen of aanpassen aan uw wensen
Staffelkorting in combinatie andere workshops: ja
* Prijzen zijn vrij van BTW
excl reiskosten a € 0,25 per km.
CRKBO_Instelling_CMYK
CK_logo_in_pas_cyaan_2